Meisje (8) werd ontvoerd uit winkelcentrum – 4 jaar later doen ze een schokkende ontdekking

De achtjarige Aranza Maria Ochoa Lopez werd meegenomen door haar biologische moeder toen ze onder haar hoede was, maar is nu opgedoken in Mexico, aldus de FBI.

Aranza werd op 25 oktober 2018 ontvoerd tijdens een bezoek van de rechtbank aan een winkelcentrum in Vancouver, Washington.

De FBI bleef op Aranza jagen en had een beloning van $ 10.000 uitgeloofd voor informatie die tot haar vondst leidde.

Aranza is nu door de FBI teruggebracht naar een geheime locatie in de VS.

Richard A. Collodi, speciaal agent die de leiding heeft over het veldkantoor van de FBI in Seattle, zei dat de politie nooit opgaf om Aranza te vinden.

“Meer dan vier jaar lang hebben de FBI en onze partners Aranza niet opgegeven”, zei hij.

“Onze zorg zal nu Aranza ondersteunen bij haar reïntegratie in de VS.”

Haar moeder Esmeralda Lopez-Lopez werd in 2019 gearresteerd in Mexico na ongeveer een jaar op de vlucht te zijn geweest.

Ze pleitte in januari 2021 schuldig aan tweedegraads ontvoering en beroving en eerstegraads vrijheidsbenemende inmenging bij de Clark County Superior Court.

Lopez-Lopez werd veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf, maar haar dochter bleef vermist.

Lopez-Lopez zei destijds dat ze niet meer wist waar haar dochter was.

De aanklager onthulde dat ze rechercheurs hielp bij het zoeken naar haar, meldt de Colombiaan.

Nu zijn de Mexicaanse autoriteiten erin geslaagd haar in februari te lokaliseren in Michoacán, een staat in het westen van Mexico.

De FBI onthult nog meer details over hoe Aranza werd opgespoord en bij wie het kind was toen ze werd gevonden.

Momenteel zegt het bureau alleen dat er een poster voor vermiste personen is uitgegeven en dat agenten uiteindelijk hebben kunnen vaststellen dat Aranza naar Mexico was gebracht.

Het komt nadat een vermist 14-jarig meisje levend en zwanger is gevonden nadat de politie haar verborgen in een kledingkast had gevonden.

De naamloze tiener verdween in 2021, maar een jaar later werd ze na de gruwelijke beproeving eindelijk herenigd met haar vader.

De politie werd getipt door een lid van het publiek voordat ze het huis in Port Huron, Michigan doorzochten, en waren stomverbaasd toen ze de jongere binnen aantroffen.

Ze werd ontdekt in de gangkast, slechts enkele meters van waar de bewoners zaten, ondanks beweringen dat ze de tiener nooit hadden gezien.

De vier bewoners van het adres weigerden aanvankelijk de politie binnen te laten totdat ze terugkwamen met een huiszoekingsbevel – wat volgens de officieren een enorme rode vlag was.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *