Dief verdient half miljoen door gestolen producten te retourneren

Vrouw verdiende £ 500.000 om geld terug te krijgen voor items die ze uit winkels had gestolen

Een moeder die honderden duizenden ponden heeft gestolen door items die ze had gestolen terug te geven en een terugbetaling te innen, is veroordeeld en riskeert nu een ‘aanzienlijke’ gevangenisstraf.

Narinder Kaur voerde de zwendel uit op ‘industriële schaal’, waarbij ze winkels in de hoofdstraat meer dan £ 500.000 oplichtte door items terug te sturen waarvoor ze in de eerste plaats nooit had betaald.

Kaur – die ook de naam Nina Tiara gebruikte – maakte van de fraude haar ‘fulltime carrière’, aldus het openbaar ministerie.

Gedurende een periode van vier jaar heeft Kaur meer dan 1.000 valse terugbetalingsclaims ingediend in winkels in het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze geld inzamelde voor artikelen die ze had gestolen.

Onderzoekers van de politie en CPS bouwden een zaak op tegen Kaur met behulp van financiële gegevens, winkelgegevens, getuigenverklaringen en camerabeelden die haar patroon van overtredingen aantoonden.

Ze werd op cameratoezicht gezien terwijl ze winkels binnenging, artikelen uit de schappen haalde en naar de kassa bracht alsof ze eerder waren gekocht.

Bij twee huiszoekingen in haar huis ontdekte de politie ongeveer £ 150.000 aan contant geld, verborgen, evenals gestolen goederen.

Kaur, uit Cleverton in Wiltshire, werd eerder deze maand tijdens een proces veroordeeld voor 26 aanklachten, waaronder fraude, bezit en overdracht van crimineel eigendom en verstoring van de rechtsgang.

Uit een onderzoek naar haar financiën bleek dat ze duizenden ponden meer ontving dan ze had uitgegeven in winkels als Debenhams en John Lewis.

Uit het onderzoek bleek dat Kaur £ 60.787,09 aan terugbetalingen van Boots ontving, ondanks dat zij slechts £ 5.172,73 in zijn winkels had uitgegeven.

Ze kreeg ook £ 42.853,65 aan terugbetalingen van Debenhams, hoewel ze slechts £ 3.681,33 had uitgegeven.

Ze heeft TK Maxx ook opgelicht voor meer dan £ 14.500, hoorde de rechtbank.

Giovanni D’Alessandro, senior procureur des Konings bij CPS West Midlands, zei: “Kaur pleegde fraude op een langdurige en brede manier.

“Het was een zeer lucratieve fulltime baan die haar aantoonbaar meer dan een half miljoen pond opleverde in deze periode van overtreding.

“Ze deed buitengewoon veel moeite om haar bedrog uit te voeren, op zoek naar een manier om een detailhandelaar op te lichten en reisde vervolgens het hele land door om de fraude te herhalen.

“Ze veranderde ook haar naam legaal en opende nieuwe bankrekeningen en creditcards in een tweede identiteit om ontdekking te voorkomen.

“Ze wacht nu terecht een aanzienlijke straf voor haar misdaden en de aanklager zal proberen zoveel mogelijk van haar onrechtmatig verkregen winsten terug te vorderen als de wet toestaat.”

Kaur zal op een later tijdstip worden veroordeeld, maar is gewaarschuwd om een ‘substantiële’ gevangenisstraf te verwachten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *