Ramona (38) vind na scheiding rust: “Gelukkig wonen de kinderen bij vader”

Na een scheiding opteerden veel ouders voor co-ouderschap of bleven de kinderen bij de moeder wonen.

Romana’s situatie was anders; haar kinderen gingen na de scheiding bij hun vader wonen. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik een betere moeder ben, want dat was ik voor de scheiding niet.”

“Na een lange relatie besloten we dat het tijd was voor een volgende stap: we wilden een gezin stichten. Binnen vier jaar kregen Will en ik drie kinderen. Aanvankelijk wilde ik het bij twee kinderen houden, maar Will wilde er graag nog een derde bij.

Uiteindelijk ging ik akkoord. Na de bevalling merkte ik dat het allemaal erg veel was, vooral omdat de kinderen nog jong waren en veel hulp nodig hadden. Will werkte veel en ik was thuis met drie kinderen die alle drie veel van mijn aandacht vroegen.

Geen rust

Een jaar na de komst van ons derde kind was ik uitgeput. Ik kon geen oog meer dicht doen en was alleen maar aan het malen. Mijn ouders zagen hoe zwaar ik het had en boden gelukkig aan om af en toe op te passen. Zo kon ik even bijtanken, terwijl de kinderen een leuke dag bij opa en oma beleefden.

Verzwakte band

De band tussen Will en mij is verzwakt. We leven steeds meer langs elkaar heen en hebben weinig aandacht voor elkaar.

In het weekend vertoont hij zich als een liefhebbende vader, maar doordeweeks is hij er nauwelijks. Ik ga hierdoor ten onder.

Toen hij voorstond om uit elkaar te gaan, was ik bedroefd maar ik begreep dat het beter was. Niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen.

De keuze

We hebben ons met een relatiecoach verdiept in de situatie. Samen blijven was geen optie meer. De liefde was over. We waren het erover eens dat de kinderen bij hun vader gingen wonen en om het weekend bij mij kwamen.

Will wilde minder gaan werken om meer tijd met de kinderen te kunnen doorbrengen, maar ik vond dat het voor teveel heen en weer reizen voor de kinderen zou zorgen. Dit zou alleen maar verwarring geven.

Verdeling

Ik zie de kinderen nu al een jaar maar twee weekenden per maand. Veel moeders zullen dat verschrikkelijk vinden, maar ik niet. Ik had het niet anders gewild. In die twee periodes zorg ik ervoor dat ik veel energie heb en dat we leuke dingen kunnen doen. Deze situatie heeft ervoor gezorgd dat ik een aangename moeder ben geworden, want dat was ik voor de scheiding namelijk niet.

Dat weet ik van mezelf en dat heeft mij veel pijn gedaan. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik in de periodes dat ik ze wel zie, wél een goede moeder ben.

Toekomst

De kinderen weten inmiddels niet beter en zijn erg opgetogen als ze me zien. Soms hebben ze het even moeilijk en willen ze aan het einde van het weekend niet meer weggaan. Dat snap ik en zij mogen zich zo voelen.

Gelukkig hebben ze het ook erg naar hun zin bij hun vader, dat zeggen ze ook altijd. Mochten ze als ze ouder zijn vaker bij mij willen zijn, dan kunnen mijn ex en ik daarover spreken, maar voor nu is dit in ieder geval de juiste beslissing.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *