Vrouw deelt geluid dat alleen mensen onder de 25 kunnen horen

Als je denkt dat je oren elk geluid op elke leeftijd kunnen waarnemen, denk dan nog eens goed na.

Volgens een uitdaging op sociale media kan niet iedereen hetzelfde geluid horen als je ouder bent dan 25 jaar.

Deze trend houdt in dat je luistert naar een hoofdpijn veroorzakend hoog geluid en wacht tot je de frequentie niet meer kunt horen, en – spoiler alert – niet iedereen houdt het tot het einde vol.

Hoe ver was je in de video totdat het geluid stopte?

Volgens deze theorie kunnen alleen degenen die rond de 25 jaar of jonger zijn, de hoge tonen in de clip helemaal horen. Gesynchroniseerd met de ‘muggentoon’, het is een frequentie van 17,4 kHz en jongen, voelen we het.

Maar voel je niet al te slecht als je het niet kunt horen, want voor degenen die het wel kunnen, kan het een behoorlijk vreselijke tijd zijn.

Zo wilden de 32-jarige Maylinn Storbakken en haar 17-jarige nichtje Carmen Elisabeth Bakklund de theorie aanvankelijk graag testen.

In de video zegt een stem: “Alleen mensen onder de 25 kunnen dit geluid horen. Luister.”

Het speelt dan de hoge muggentoon die Carmen ongemak bezorgde, terwijl Maylinn het helemaal niet leek te horen. Hoewel het geen bewezen theorie is, zal bijna iedereen onder de 20 jaar het vrij duidelijk kunnen horen volgens de reacties op de trend.

Onlangs onthulde een vrouw dat ze er geen probleem mee heeft dat haar gehoor na verloop van tijd slechter wordt en dat ze het proces wil versnellen.

Karen, uit Schotland, belde This Morning en sprak met gastheren Eamonn Holmes en Ruth Langsford over leven met de aandoening, die misofonie wordt genoemd.

Misofonie is een aandoening die ervoor zorgt dat degenen die lijden een sterke reactie hebben op bepaalde geluiden – in het geval van Karen ademen.

In een gesprek met de gastheren legde ze uit dat ‘het het geluid is van mensen die ademen’.

Ze vervolgde: “Als ik het hoor, hoe bozer ik word. Hoe harder ik het hoor, hoe bozer ik word.”

Eamonn wees er terecht op dat ‘ze niet kunnen stoppen omdat ze moeten ademen!’ Waarop Karen toegaf: “En dat is het probleem.”

De situatie is zo erg voor Karen dat ze zelfs heeft gevraagd of er een manier is waarop dokters haar doof kunnen maken, waarbij ze toegeeft: “Ik heb de dokter een keer gevraagd of ik een operatie kon krijgen om me doof te maken, maar ze wilden het niet doen .”

Op de vraag of het echt zo ernstig was dat ze zoiets extreems zou overwegen, voegde Karen eraan toe: “Het is zo erg, ja.”

Bekijk de video hieronder:

@maystoo_88 @carmenelisabeeth #fyp #imold ♬ Under age of 25 – Metzie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *