‘Dood simulator’ laat zien hoe de dood wordt ervaren, dit is wat je aan het einde ziet

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als je sterft? Nu kun je erachter komen, dankzij een ongebruikelijke VR-simulatie waarmee je een ‘bijna-doodervaring’ kunt meemaken – mensen zeggen dat het ‘paniek’ veroorzaakt

Wat gebeurt er na onze dood is een vraag die de grootste denkers sinds het begin der tijden heeft verbijsterd, maar misschien hebben we eindelijk een antwoord.

Vorig jaar deelden twee vrouwen die kortstondig stierven wat ze zagen – en één zei dat het zo leuk was dat ze terug wil.

Maar meer recentelijk zei een man die “stierf” en weer tot leven kwam, dat er geen licht was aan het einde van de tunnel aan de andere kant, zoals de Daily Star meldt.

Nu heeft een kunstenaar een tentoonstelling gemaakt die opdrachtgevers laat zien hoe de dood is – hoewel sommige mensen die het hebben geprobeerd, hebben gewaarschuwd dat het angst kan opwekken.

Kunstenaar Shaun Gladwell heeft de tentoonstelling ‘Passing Electrical Storms’ gemaakt, die ‘deelnemers door een gesimuleerde de-escalatie van het leven leidt, van hartstilstand tot hersendood’.

Je wordt gevraagd om op een nep-ziekenhuisbed te gaan liggen en wordt aangesloten op een hartslagmeter. Blijkbaar kan de simulatie zo verontrustend zijn dat er personeel aanwezig is om je ‘eruit te halen’ als het te ongemakkelijk wordt.

Marcus Crook, een inwoner van Melbourne die ook een tentoonstelling heeft op het festival, legde uit hoe de VR-doodervaring echt is.

In een TikTok-video zei hij: “Ik kan zien hoe mensen zouden zeggen dat het angst en paniek veroorzaakt. Het grenst zeker aan dat – ze leggen je vinger op een hartslagmeter en vertellen je dan om je hand op te steken als je genoeg en wil stoppen.

Marcus vervolgde: “Wat er gebeurt, is dat je gaat liggen, het bed trilt, je flatline. De doktoren komen over je heen. Je kunt jezelf in de bril zien en ze proberen je te reanimeren – het werkt niet. Dan je zweeft langs hen heen de ruimte in en het gaat maar door.”

Net zoals niemand echt kan weten hoe het is om dood te gaan, kan niemand echt weten hoe de VR-ervaring is – tenzij je in Australië bent en het persoonlijk kunt uitproberen.

Dat komt omdat het deel uitmaakt van Melbourne Now, een enorm cultuurfestival in de Australische stad met meer dan 200 artiesten. Het loopt van nu tot augustus.

Bekijk hieronder de video:

@croom12

Its Actually pretty hectic. Doctors trying to revive you, vibrating bed and floating into space.

♬ original sound – Marcus

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *