‘John de Mol explodeert door rapport The Voice, neemt keihard besluit’

René van der Gijp keihard terug gevloten door John de Mol: "Zo werkt het niet voor 1.4 miljoen!"

Yvonne Coldeweijer liet weten dat Linde de Jong alsnog ontslagen zou zijn bij Talpa. Dit naar aanleiding van het rapport dat naar buiten kwam rondom het Voice-schandaal.

Uit het rapport blijkt namelijk dat Linde op de hoogte geweest zou zijn van de misstanden, maar bewust John niet geïnformeerd zou hebben.

Het rapport werd opgesteld nadat Tim Hofman vorig jaar met een tweede BOOS-aflevering over the Voice kwam. Hierin vertelde een medewerker van The Voice dat Linde de Jong en Rick Brug met vier meldingen naar John de Mol zouden zijn gestapt.

Op basis hiervan zouden er volgens Tim Hofman alleen twee plausibele scenarios over blijven: John wist van de misstanden bij The Voice af, of Linde en Rick hebben de verschillende meldingen bewust verzwegen voor John.

Ontslagen

Volgens de Voice-advocaat Sébas Diekstra zou het gerucht nu de ronde doen dat Linde op staande voet ontslagen zou zijn door mediamagnaat John de Mol.

“De reden zou zijn dat zij John de Mol niet geïnformeerd heeft over de eerdere meldingen die zij ontving van seksueel wangedrag binnen de productie van The Voice of Holland”, schrijft de advocaat op Twitter.

Dit verhaal ligt in lijn met het verhaal dat Yvonne Coldeweijer te horen heeft gekregen. Volgens bronnen binnen Talpa, zou Linde afgelopen week ontslagen zijn, zo meldt ze op haar Instgram.

John kookt van woede nu naar boven komt dat zij alles al die tijd geweten zou hebben en dit bewust niet gemeld zou hebben.

Reactie

Het rapport rondom het Voice-schandaal werd vorige week gepubliceerd. In de gepubliceerde versie werden de namen van de klokkenluiders achter wegen gelaten, maar in de uitgebreide versie zou dit wel zichtbaar geweest zijn.

Sébas Diekstra hoopt dat Talpa nog een reactie naar buiten brengt. Hij schrijft hierover het volgende op Twitter: “Het zou goed zijn als Talpa in de uitgebreidere reactie ook ingaat op de rol van de creative director en de zakelijk directeur. Zij waren in ieder geval op de hoogte van de eerdere meldingen, maar hebben de meldsters in de kou laten staan. Dat valt hen aan te rekenen.”

Bekijk de volledige post hieronder:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *