Vermist meisje na 6 jaar gevonden door Netflix-show

Meisje 6 jaar lang vermist, wordt gevonden door winkelmedewerker die haar herkende van Netflix-show

Zes jaar na haar verdwijning is een meisje teruggevonden dankzij een oplettende winkelmedewerker die haar herkende uit een Netflix-serie.

Het meisje, Kayla Unbehaun, werd besproken in de populaire Netflix-serie ‘Unsolved Mysteries’ in een aflevering getiteld ‘Abducted by a Parent’.

Vermist meisje na 6 jaar gevonden

In 2017 verdween Kayla uit haar thuisstaat Illinois na een bezoek aan haar moeder. Kayla’s vader, die de volledige voogdij over haar had, ontdekte na het bezoek dat moeder en dochter spoorloos waren.

Ondanks een grootschalige zoekactie van de politie en een door de vader opgezette Facebook-pagina ter ondersteuning van de zoektocht, bleef Kayla vermist.

Vermist meisje na 6 jaar gevonden door Netflix-show

Vorige maand gaf het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) een ouderdomsprogressiefoto vrij van hoe Kayla er op dat moment uit zou kunnen zien. Dit leidde tot een waarneming van haar meer dan 1000 kilometer verderop in North Carolina.

Herkend van Netflix

Een winkelmedewerker in Asheville, North Carolina, herkende Kayla uit de Netflix-serie en lichtte de politie in. Kayla werd veilig in bewaring genomen en haar moeder werd gearresteerd op beschuldiging van kinderontvoering, volgens het Kane County State Attorney’s Office.

De vrouw moet op 11 juli voor de rechter verschijnen en haar borgtocht is vastgesteld op 250.000 euro.

Vermist meisje na 6 jaar gevonden door Netflix-show

Dolblij

In een verklaring uitgegeven door de NCMEC uitte Kayla’s vader zijn opluchting en dankbaarheid:

“Ik ben dolblij dat Kayla veilig thuis is. Ik wil de politie van South Elgin, het National Center for Missing & Exploited Children en alle wetshandhavingsinstanties bedanken die bij haar zaak hebben geholpen. We vragen om privacy terwijl we elkaar weer leren kennen en door dit nieuwe begin navigeren.”

In januari 2023 had hij een bericht geplaatst op de Facebook-groep waarin hij Kayla een gelukkige verjaardag wenste en uitdrukte hoe graag hij haar weer wilde zien.

‘Ik hou van je’

Hij schreef: “Gefeliciteerd met je 15e verjaardag, Kayla. Ik hou van je en mis je zo erg. Ik kan niet wachten op de dag dat ik je weer zie, in de hoop dat elke dag dat ik wakker word de dag zal zijn. Het kan nooit snel genoeg komen.”

Nu, zes jaar na haar verdwijning en dankzij de hulp van een oplettende misdaadliefhebber, is zijn wens eindelijk in vervulling gegaan.

Bekijk hieronder het nieuwsbericht:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *