Man probeert onder arrestatie voor dronken rijden uit te komen met bizarre truc

Man probeert onder arrestatie voor dronken rijden uit te komen met bizarre truc

Een man in de Verenigde Staten werd gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed. Maar volgens de politie probeerde hij snel van stoel te wisselen met zijn hond om zo te ontkomen aan de gevolgen van zijn daden.

‘De hond reed!’

Dit vreemde incident vond plaats in Springfield, Colorado op 13 mei. De politie hield de man aan voor te hard rijden, maar hij probeerde vervolgens van plaats te wisselen met zijn hond en te beweren dat hij niet aan het rijden was.

Volgens een Facebook-bericht van de politie toonde de man ‘duidelijke tekenen van dronkenschap’ nadat ze hem aan de kant van de weg hadden gekregen.

Toen hem gevraagd werd naar zijn alcoholconsumptie, sloeg hij op de vlucht. Zoals de politie van Springfield terecht opmerkte: “Alle betrokken partijen zijn onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.” Daarnaast is rijden onder invloed van alcohol absoluut verkeerd.

Man probeert onder arrestatie voor dronken rijden uit te komen met bizarre truc

De uiteindelijke arrestatie

Het Facebook-bericht van de politie lichtte de gebeurtenissen verder toe: “Op 13-05-23 rond 23:30 uur hield de politie van Springfield een auto aan die met 90 kilometer per uur reed in een zone waar 50 kilometer per uur is toegestaan, nabij 7th en Main St. De bestuurder probeerde van plaats te wisselen met zijn hond die op de passagiersstoel zat, terwijl een politieagent van Springfield het hele proces gadesloeg.”

Na een mislukte ontsnappingspoging werd de man al snel binnen ongeveer 15 meter van het voertuig aangehouden.

Het bleek dat de man van Las Animas naar Pueblo reed en in Springfield verdwaalde. De man bleek ook twee actieve arrestatiebevelen tegen hem te hebben uit Pueblo.

Man probeert onder arrestatie voor dronken rijden uit te komen met bizarre truc

Na medische controle in het ziekenhuis werd de man naar de Baca County Jail gebracht op basis van zijn arrestatiebevelen en ook aangeklaagd voor rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, rijden met verminderde vaardigheden, rijden terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken, te snel rijden en het verzetten tegen arrestatie.

Hoe is het met de hond?

U vraagt zich waarschijnlijk af: wat is er met de hond gebeurd? Gelukkig was de hond ongedeerd.

De politie bevestigde: “De hond werd toevertrouwd aan een kennis van de bestuurder om voor te zorgen terwijl de partij in de gevangenis zat. De hond wordt niet aangeklaagd en kreeg slechts een waarschuwing.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *