Rick Engelkes compleet geruïneerd: “Ik zie geen uitweg meer”

Rick Engelkes compleet geruïneerd: "Ik zie geen uitweg meer"

Theaterproducent Rick Engelkes ligt onder vuur vanwege een beschuldiging dat zijn bedrijf Waterfront Entertainment ten onrechte 3,7 miljoen euro coronasteun heeft ontvangen.

Engelkes richtte het bedrijf op om een musical over Willem van Oranje te produceren. Echter, vanwege de pandemie werd de musical uitgesteld en het bedrijf ontving in die tijd ruim 4,3 miljoen euro aan coronasteun.

Later bleek echter dat de musical nooit is gerepeteerd en het theater in Delft, waar de musical opgevoerd zou worden, is nooit gebouwd.

Rick Engelkes compleet geruïneerd: "Ik zie geen uitweg meer"

Het Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten, dat de subsidie namens de overheid uitvoert, heeft ontdekt dat 3,7 miljoen euro van de toegekende steun ‘onterecht’ was.

Dit bedrag wordt nu van Engelkes teruggeëist. Een overgebleven bedrag van 700.000 euro wordt als terecht beschouwd, bedoeld om decorbouwers en tekstschrijvers te compenseren.

Hoewel Engelkes niet in detail kan treden over de situatie, deelde hij wel dat de kwestie bijna is opgelost.

Rick Engelkes compleet geruïneerd: "Ik zie geen uitweg meer"

Slapeloze Nachten

De beschuldiging heeft een aanzienlijke tol geëist van de theaterproducent. Hij heeft bijna een decennium gewerkt aan de musical over het leven van Willem van Oranje, een project dat hij beschouwt als zijn ‘levenswerk’.

Echter, de voortdurende complicaties hebben ervoor gezorgd dat zijn droom steeds verder weg lijkt en hebben hem vele slapeloze nachten bezorgd.

Hij vertelde aan weekblad Story: “Over het algemeen ben ik een redelijk goeie slaper, maar hier heb ik wel wakker van gelegen.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *