Eva Jinek meedogenloos voor stagiaires: “Ze rennen huilend de studio uit”

Maarten van Rossem haalt hard uit naar Eva Jinek

Hoewel veel aandacht in de media uitgaat naar de werksfeer bij De Wereld Draait Door, zijn de verwachtingen op de redactievloer van Eva Jinek minstens zo hoog.

De presentatrice, die overvloedig is in haar vakantiedagen, tolereert geen luiheid onder haar medewerkers.

Onverbiddelijk bij Breaking News

Tijdens de podcast Jonge Jaren bekritiseert Eva vooral de stagiaires die bij haar op de redactie werken.

Eva Jinek meedogenloos voor stagiaires

Ze stelt onverbiddelijk: “Als ik eerder opsta om het volume van de tv harder te zetten bij breaking news dan een stagiair, dan denk ik: ‘Jij gaat het niet redden.’”

Positieve Kansen en Prestaties

Echter, stagiaires hebben ook de mogelijkheid om positief op te vallen. Veel van de huidige werknemers op de redactie zijn ooit begonnen als stagiair.

Volgens Eva zijn er voldoende stagiaires die zich onderscheiden door hun detailgerichtheid en toewijding, waardoor ze de aandacht trekken.

Het Belang van Initiatief en Inzet

Het allerbelangrijkste, zo stelt Eva, is om initiatief te tonen en deel te nemen aan vergaderingen. Zelfs als er niets expliciet wordt gevraagd, kunnen stagiaires suggesties of ideeën aandragen. Dit valt op en wordt onthouden bij toekomstige aanwervingen.

Eva’s Ervaringen als Stagiaire

Als stagiaire was Eva zelf ook proactief en zorgvuldig, zoals blijkt uit haar ervaring met het verzorgen van salades en M&M’s voor Charles Groenhuijsen.

Ze benadrukt dat zelfs de kleinste taken met maximale inzet moeten worden uitgevoerd. Deze verzameling van kleine momenten kan uiteindelijk tot succes leiden.

Kritiek op Lakse Medewerkers

Eva heeft weinig geduld voor lakse mensen en mensen die laissez-faire of laconiek zijn. Ze gelooft sterk in enthousiasme, energie en toewijding.

Aandacht voor Detail

Volgens Rob Goossens wordt Eva snel boos als dingen niet volgens plan verlopen achter de schermen van haar talkshow. Ze geeft toe dat ze veel aandacht besteedt aan details.

“Ieder detail telt,” zegt ze, “als je wilt dat iets mooi is, dat het mensen raakt, dat het zin heeft, dat je weet hoe je moet reageren als het anders gaat dan je denkt, dan moet je het tot in detail voorbereiden.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *