Henny Huisman woest weg bij Radio 538

Henny Huisman woest weg bij Radio 538

Onenigheid bij Radio 538

De geliefde Nederlandse televisiepresentator Henny Huisman heeft zijn vertrek aangekondigd bij de ochtendshow van Radio 538. Dit gebeurde na maanden van kritiek op zijn moppenrubriek door presentator Tim Klijn.

Moppen en Twijfels

Huisman was regelmatig te horen met zijn ‘mop op maandag’-segment, een bron van entertainment voor vele luisteraars.

Echter, Tim Klijn gaf eerder al te kennen niet meer gecharmeerd te zijn van de moppen van Huisman, en dit leidde tot spanningen op de radio.

Henny Huisman woest weg bij Radio 538

Het Kookpunt

Het team van Radio 538 kwam terug van vakantie, en de spanningen rondom Huisman’s rubriek kwamen tot een hoogtepunt.

Het team van de 538-ochtend is gisteren teruggekeerd van vakantie en Tim had overduidelijk geen zin in de wekelijkse moppenrubriek van Henny. “O, nee, hè? Heeft niemand hem afgebeld?”

Tim slikt zijn sneer vervolgens in: “Ah, dit is ook lullig. Dit is ook helemaal niet leuk, want ik ben sowieso blij dat hij veilig is teruggekomen van zijn wereldreis. Hij heeft natuurlijk met wat oude tv-presentatoren een mooie reis gemaakt.”

Hij zegt dit op een spottende manier, maar de stilte die volgt verraadt het ongemak in de studio. “Ah, dit is weer zo lullig”, zegt nieuwslezeres Florentien van der Meulen.

Vanwege opnames van Beter Laat Dan Nooit was de mop van Henny een tijdje niet op de radio. “We hebben hem heel lang niet gesproken”, aldus Tim.

Sidekick Rick Romijn lachend: “En dat beviel uitstekend!”

Als de heren hem drie kwartier later proberen te bellen voor zijn moppenrubriek, neemt Henny opeens niet meer op. Tim: “We krijgen geen contact met Henny. De telefoon gaat wel netjes over, maar hij neemt hem niet op.”

Henny Huisman woest weg bij Radio 538

Florentien: “Ik hoop niet dat er wat ergs is met Henny.”

Tim: “Óf hij heeft geluisterd om acht uur en hij heeft gedacht: oké, zoek het maar uit. Dat kan natuurlijk. Maar zo is Henny niet. Ik denk dat hij het gewoon vergeten is.”

Rick: “Ik denk dat hij boos is.”

Tim: “Dat denk ik ook. Ja, ik denk ook dat Henny kwaad is. Ik denk dat we de grens over zijn gegaan.”

Rick: “Ja, jullie! Henny is bij mij thuis geweest en Henny is gewoon een wereldvent.”

Tim: “Ik zeg niet dat hij niet aardig is…”

Henny nam de rest van de show ook niet meer op. Na de uitzending twitterde hij op X: “Vandaag heb ik besloten te stoppen bij de 538-ochtendshow met de ‘mop op maandag’. Ik heb het drie jaar met veel plezier gedaan maar ik had er geen zin meer in. Ik wens mijn collega’s daar veel liefs en succes toe want ik blijf een vriend van de show.”

Terwijl er gespeculeerd werd over de redenen waarom Henny niet antwoordde op hun oproepen, bleef de sfeer op de radio duidelijk gespannen.

Het Afscheid van Henny

Na de betreffende uitzending bevestigde Henny Huisman zijn vertrek op Twitter, waarbij hij benadrukte dat hij jarenlang met plezier had gewerkt aan zijn rubriek, maar nu het tijd was om te vertrekken.

Ondanks de luchtige toon van de tweet, was de onderliggende boodschap duidelijk: hij was niet meer tevreden met de gang van zaken.

Reacties van het Team

De dag na het incident was er veel speculatie onder het Radio 538-team. Er was duidelijk berouw bij sommige leden, terwijl anderen probeerden het incident met humor te benaderen.

Rick Romijn, sidekick van de show, sprak lovend over Huisman en gaf aan dat hij hem enorm zou gaan missen.

Wat Nu?

De grote vraag die nu in de lucht hangt, is wie Huisman’s plaats zal innemen. Namen zoals Dries Roelvink en René Froger zijn gevallen, maar de keuze lijkt nog niet definitief.

Wat wel duidelijk is, is dat Henny Huisman’s plotselinge vertrek een gat achterlaat in de ochtendshow van Radio 538.

Conclusie

De onenigheid bij Radio 538 toont aan hoe belangrijk het is voor teams om open communicatie te hebben en respect voor elkaars bijdragen te tonen. Huisman’s vertrek is een verlies voor de show, maar biedt ook een kans voor vernieuwing en groei.

Via: Mediacourant

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *