Bizarre levensstijl Geert Wilders: “Ik ben al bijna 19 jaar niet thuis geweest”

Bizarre levensstijl Geert Wilders

Geert Wilders, de prominente leider van de PVV, heeft inzicht gegeven in de ingrijpende maatregelen die hij heeft moeten nemen vanwege voortdurende bedreigingen aan zijn adres.

Tijdens een recente rechtszaak deelde hij zijn ervaringen, die dateren van november 2004 toen hij te maken kreeg met ernstige dreigingen van de Hofstadgroep.

Een Leven in Beveiliging

Wilders benadrukte de impact van de dreigingen op zijn persoonlijke vrijheid.

Bizarre levensstijl Geert Wilders

De dreigingen bereikten een dergelijk niveau dat hij in november 2004 door de politie uit zijn woning in Venlo werd gehaald, uitgerust met kogelvrije vesten en automatische wapens.

“Binnen een kwartier moest ik mijn spullen pakken en ik ben sindsdien nooit meer thuis geweest,” zei Wilders.

Verplaatsing naar Verschillende Locaties

De constante dreiging heeft ertoe geleid dat Wilders en zijn vrouw gedwongen werden om op meerdere beveiligde locaties te wonen.

Dit omvatte verblijven in een gevangenis, een kazerne en een politiekantoor. Verder onthulde hij dat hij zich vaak onherkenbaar heeft moeten maken met snorren en pruiken om in het openbaar te verschijnen.

Bizarre levensstijl Geert Wilders

Huidige Beveiligingsmaatregelen

Wilders gaf ook inzicht in zijn huidige levensstijl en de maatregelen die nog steeds van kracht zijn.

“Tot op de dag van vandaag wonen mijn vrouw en ik in een safehouse van het Rijk,” verklaarde hij.

Bovendien wordt hij elke dag naar de Tweede Kamer vervoerd in gepantserde en geblindeerde auto’s. Wilders maakte luchtig van de constante sirenes tijdens zijn reizen en merkte op dat hij gewoon zijn Airpods opzet om het geluid te negeren.

Het leven van Geert Wilders is onmiskenbaar veranderd door de voortdurende bedreigingen. Zijn verhaal benadrukt de uitdagingen en de hoge prijs van persoonlijke veiligheid in het huidige politieke klimaat.

Het onderstreept ook het belang van bescherming voor prominente figuren en het recht op vrije meningsuiting in het politieke spectrum.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *