Wetenschap: Populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

Wetenschap: Populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

Gin-tonic liefhebbers hebben een nieuwe reden om te genieten van hun favoriete drankje. Een recente studie uit Letland toont aan dat een dagelijks glas gin-tonic niet alleen een genot is voor de smaakpapillen, maar ook kan bijdragen aan gewichtsverlies.

De studie en haar bevindingen

Onderzoekers van de Sigulda Universiteit in Letland concludeerden in 2017 dat gin het vermogen van je lichaam om calorieën te verbranden tot een uur na het drinken ervan kan stimuleren.

Dit effect wordt toegeschreven aan de antioxidantrijke jeneverbessen waarvan gin wordt gemaakt, welke je metabolisme kunnen versnellen.

Wetenschap: Populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

Gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Food & Nature, toonde de studie aan dat muizen die regelmatig doses van de drank kregen een verhoogde stofwisselingssnelheid van 17% ervoeren.

Bovendien is gin een van de alcoholische dranken met de minste calorieën, waarbij een standaard “shot” slechts 97 calorieën bevat.

Thisa Lye, de leider van de studie, verklaarde dat gin een “afterburn”-effect veroorzaakt, wat mogelijk een afslankend effect op het lichaam heeft.

Andere gezondheidsvoordelen van gin

Behalve het mogelijke afslankende effect, biedt gin nog andere gezondheidsvoordelen.

Wetenschap: Populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

De jeneverbessen, het belangrijkste ingrediënt, kunnen helpen bij het verlichten van een opgeblazen gevoel en het bevorderen van de spijsvertering.

Een studie uit 2008 in het Journal of Diabetes Nursing wees ook uit dat gin de beste of veiligste drank is voor diabetici.

Drink met mate

Hoewel de resultaten van het onderzoek veelbelovend zijn, is het essentieel om met mate te drinken om problemen gerelateerd aan alcoholverslaving te voorkomen.

Wetenschap: Populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

Verantwoord drinken stelt je niet alleen in staat om te genieten van de heerlijke smaak van een goed gemixte gin-tonic, maar helpt ook om de potentiële gezondheidsvoordelen ervan te benutten.

Gin-tonic blijkt meer te zijn dan een smaakvolle, laagcalorische drank; het kan ook onze spijsvertering en metabolisme verbeteren. Echter, zoals bij alles, is matiging de sleutel. Proost op goede gezondheid, maar wel met verstand!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *