In de loop der jaren hebben we verschillende voorbeelden gezien van individuen die hun lichaam hebben veranderd in een poging meer op dieren te lijken. Sommigen bedekken hun hele lichaam met inkt, terwijl anderen cosmetische ingrepen gebruiken als een vorm van “body art“.
Het is gemakkelijk om deze mensen af te doen als complete gekken, maar is dat echt de hele waarheid?
Het opmerkelijke verhaal van Dennis Avner, ook wel bekend als Stalking Cat, bewijst dat een persoon vaak veel meer is dan alleen uiterlijk.
Dennis werd algemeen bekend vanwege zijn talrijke lichaamsaanpassingen, gekoppeld aan zijn ambitie om eruit te zien als een poes. In veel opzichten leidde hij een grensverleggend leven – maar hoe hij zijn laatste dagen doorbracht is erg triest…
Voor sommige mensen gaat plastische chirurgie meer over zich meer op hun gemak voelen met hun uiterlijk dan over het volledig veranderen van hun uiterlijk. Uiteindelijk zouden we allemaal moeten kunnen doen wat we willen als het om ons lichaam gaat, zolang wat we doen geen risico’s voor ons leven met zich meebrengt. Simpel gezegd, ons lichaam is van ons.
Natuurlijk gaan bepaalde individuen nog een stap verder; namelijk degenen die hun uiterlijk volledig willen veranderen.
Dennis Avner zit zeker in die categorie.
Maar het duurde even voordat Dennis aan zijn radicale reis voor lichaamsaanpassing begon. In feite leefde hij een heel gewoon leven voordat hij een beroemd gezicht werd dat regelmatig op de rode loper in New York City verscheen.
Maar om te begrijpen waarom Avner besloot zijn gezicht te transformeren om op een tijger te lijken, moeten we bij het begin beginnen.
Dennis Avner kwam ter wereld op 27 augustus 1958. Hij werd geboren in Flint, Michigan in een tijd dat de “Vehicle City” levendig en welvarend was. Zijn familie besloot later te verhuizen naar Nothern, Michigan, en vestigde zich in het rustige Suttons Bay Township.
Avner groeide op in de buurt van de Grand Traverse Band van Ottawa en Chippewa in Sutton Bay en raakte gefascineerd door de Indiaanse stam en de spirituele kant van hun cultuur.
Al vroeg kreeg hij ‘respect voor de oude manieren’ van een Huron-medicijnman, vertelde Avner in 2005.