Rachel Hazes wil beste vriendin uit huis zetten: “Als het aan mij ligt slaap je op straat!”

Rachel Hazes ergste nachtmerrie komt uit: "Horeca avontuur in Spanje definitief ten einde!"

In de niet aflatende reeks van juridische conflicten waar Rachel Hazes bij betrokken is, komt er een nieuwe episode bij.

Deze keer heeft ze het gemunt op haar voormalige beste vriendin, Marieke van Beek, die ze nu uit een door haar verhuurde woning wil laten zetten.

Een slepend conflict over achterstallige huurbetalingen en ontevredenheid over de huurprijs lijkt hier aan ten grondslag te liggen.

Rachel Hazes wil beste vriendin uit huis zetten

Aanleiding voor de rechtszaak

Rachel Hazes en Marieke van Beek kennen een lange geschiedenis samen. Jaren geleden kocht Hazes een woning voor Van Beek, met een maandelijkse huurafspraak van €800.

Echter, ontevreden met dit bedrag, probeerde Hazes via de rechtbank een huurverhoging naar €1450 af te dwingen – een poging die zonder succes bleef.

Beschuldigingen van beide kanten

Volgens insiders is het conflict nu geëscaleerd naar een punt waar Hazes Van Beek uit het huis wil laten zetten, met de bewering dat er meerdere keren geen huur is betaald.

Van Beek verweert zich echter door te stellen dat de betalingen contant zijn verricht, een bewering die ze ook zegt te kunnen bewijzen.

Naast dit, gaat het conflict dieper met Hazes die beweert dat er tijdens haar ziekte in 2016-2017, waarin Van Beek één van de drie mensen was die tekenbevoegdheid hadden over haar financiën, er zonder haar weten grote betalingen zijn gedaan.

Rachel Hazes wil beste vriendin uit huis zetten

Onder ede gehoord

Wat de zaak extra spannend maakt, is dat Hazes voor het eerst onder ede gehoord zal worden. Dit brengt een verhoogd risico met zich mee; indien ze niet de waarheid spreekt, kan ze worden aangeklaagd voor meineed.

“Ik ben gewoon genaaid”

Rachel Hazes heeft in interviews met media zoals het weekblad Party aangegeven zich zwaar bedrogen te voelen.

Ze benadrukt dat ze niet wil worden gezien als een rijke weduwe die een armere vrouw misbruikt. Hazes is van mening dat ze in het verleden goed is geweest voor Van Beek en vindt het nu tijd dat er recht wordt gedaan.

Vooruitblik

Met de rechtszaak op komst en zowel Hazes als Van Beek die zich ingegraven hebben in hun respectievelijke posities, belooft dit een sappige rechtszaak te worden.

De gemoederen zijn hoog opgelopen en het is de vraag wie de rechtbank uiteindelijk in het gelijk zal stellen. Het blijft afwachten hoe deze turbulente vriendschap juridisch beslecht zal worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *