Prins Harry beschuldigt Diana’s butler Paul Burrell ervan haar dood “uit te melken” voor geld

Het boek Spare van Prins Harry is wereldwijd in de winkels beland en het lijkt erop dat de verkopen van de voormalige koninklijke familie het redelijk goed doen.

Harry’s veelzeggende memoires verkent vele onderwerpen en bevat kritiek op zijn broer, prins William, stiefmoeder, Camilla, zijn vader, nu koning Charles, en zijn schoonzus, Kate Middleton. Hij schreef ook uitgebreid over zijn moeder, prinses Diana, en haar butler, Paul Burrell.

Diana en Paul waren beroemd in de buurt en werden vrijwel beste vrienden. In de loop der jaren heeft Burrell zich verschillende keren uitgesproken over zijn relatie met de overleden prinses, privébrieven van haar onthuld en zijn mening gegeven over verschillende koninklijke onderwerpen.

Maar in Spare sloeg Harry Burrell neer en zei dat de voormalige butler bijbedoelingen had om over Diana te praten. Volgens Harry is dat niet omdat hij beroemd wil worden, maar omdat hij geld wil.

Het is een hectische week geweest voor Prins Harry. In het weekend werden twee gloednieuwe interviews – een met 60 Minutes en een met ITV – uitgezonden in landen over de hele wereld. Toen, op dinsdag, kwam zijn langverwachte alles vertellende boek Spare uit.

Harry brengt zijn veelzeggende boek ‘Spare’ uit

Harry levert naar verluidt ongeveer $ 20 miljoen op voor de boekdeal. Slechts twee dagen na de release lijkt het er zeker op dat de belangstelling groot is.

Spare is op weg om een nieuw record te vestigen als het snelst verkopende non-fictieboek ooit, volgens zijn uitgever Penguin Random House. Van het boek werden alleen al op de eerste dag 400.000 exemplaren verkocht in fysieke, e-book- en audioformaten.

“We hebben altijd geweten dat dit boek zou vliegen, maar het overtreft zelfs onze meest optimistische verwachtingen”, zegt Larry Finlay, algemeen directeur van Transworld Penguin Random House.

“Voor zover we weten, zijn de enige boeken die op de eerste dag meer hebben verkocht, die met de andere Harry (Potter) in de hoofdrol.”

Op de Britse Amazon-site is Harry’s memoires al de bestverkochte publicatie en zal naar verwachting de bestverkochte publicatie van 2023 zijn.

Ondanks het feit dat er lang naar Harry’s boek is uitgekeken, is natuurlijk niet iedereen enthousiast over wat hij te zeggen heeft. The Express meldt dat het interview van de prins met ITV op zondag ongeveer 4,1 miljoen kijkers had. Tegelijkertijd zond de BBC het drama Happy Valley uit, dat ongeveer 5,3 miljoen kijkers had.

Wil je dit artikel verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *