Onderzoekers bevestigen: dit zorgt ervoor dat grootouders langer leven

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat het een geweldige ervaring is om grootouder te zijn.

De eerste keer dat mijn dochter me vertelde dat zij en haar man zwanger waren, was ik zo blij dat ik niet kon wachten – voor die kleine jongen zorgen was alsof ik mezelf zag opgroeien.

Van je kinderen en kleinkinderen houden is vanzelfsprekend. Het is leuk om deel uit te maken van hun dagelijks leven, zelfs op hoge leeftijd – en zolang ik hun tempo kan bijhouden, zal ik er altijd op staan om op mijn kleinkinderen te passen als ik de kans krijg.

Wat nog belangrijker is, er is een interessant onderzoek voor alle grootouders die er zijn. Een rapport van Evolution and Human Behavior, dat gegevens heeft overgenomen van de Berlin Aging Study, beweert dat oppassen leidt tot een langer leven.

Oppassen kan je levensduur verlengen

Het onderzoek is uitgevoerd bij 500 mensen ouder dan 70 jaar. Degenen die routinematig voor een kind zorgden, hadden een lager risico om over een periode van 20 jaar te overlijden in vergelijking met degenen die dat niet deden. Met andere woorden, kinderopvang kan uw levensduur verlengen!

Er moet echter worden vermeld dat niemand in de eerstelijnszorg van het kind was opgenomen – de studie had alleen betrekking op mensen die periodiek oppasten.

“Er is een verband tussen voor iemand zorgen en het verminderen van onze algehele stressniveaus”, zei Dr. Ronan Factora van de wereldberoemde Cleveland Clinic, volgens Shareably.

Hij benadrukt ook dat andere factoren, zoals het omgaan met vrienden en fysiek actief blijven, nog belangrijker zijn voor het bereiken van een lang en gelukkig leven naarmate we ouder worden.

Geluk geneest het lichaam

Ook al werk je misschien niet meer, verantwoordelijkheid is belangrijk en het gevoel nodig te hebben maakt ons gelukkig, benadrukt Ronan Factora. Oppassen is een geweldige manier om die gevoelens vast te houden.

Het verbaast me niet! Als ik bij mijn kleinkinderen ben, voel ik me jonger, warmer en gelukkiger. Ik geloof dat velen van jullie hetzelfde zijn!

Maar zeker, het is een geweldig stukje informatie! Deel dit artikel op Facebook, zodat meer grootouders het weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *