Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: “Verkopers van wit poeder naar binnen!”

Dit ontgroeningsritueel moest Amalia doorstaan voor het studenten corps

Er is opschudding ontstaan rondom het studentenhuis van prinses Amalia in Amsterdam. Beveiligers van de prinses hebben verdachte mannen opgemerkt die uiteindelijk c0caïnekoeriers bleken te zijn, meldt weekblad Story.

Onrust voor de Deur van Amalia

Enkele weken geleden hebben de beveiligers van prinses Amalia twee verdachte mannen gespot in de buurt van haar studentenhuis.

De mannen, die rond de twintig jaar oud waren, gingen een van de panden naast dat van de prinses binnen. De beveiligers van Amalia schakelden direct de p0litie in.

Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: "Verkopers van wit poeder naar binnen!"

Cocaïnelevering Ontdekt

Een bron vertelt aan Story: “Ik ken die jongens die daar wonen. Wat er is gebeurd: die jongens hadden c0caïne besteld. Dat noemen ze een scootertje bellen. De twee jongens die het kwamen brengen, stonden nog even bij dat andere huis (dat van Amalia – red.) omdat één van die jongens tijdens zijn ritje was gebeld en terugbelde.”

De beveiligers merkten deze activiteit op en besloten in te grijpen. De twee jongens gingen vervolgens naar binnen in het studentenhuis naast dat van Amalia. “Die agenten meldden zich daar vervolgens en werden binnengelaten. Wat die agenten wilden, was dat de twee jongens met hen mee naar buiten zouden komen.”

Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: "Verkopers van wit poeder naar binnen!"

Politie-Ingrijpen

De situatie escaleerde toen de jongens in eerste instantie niet wilden meewerken met de p0litie. “Er stond natuurlijk niet op hun voorhoofd geschreven dat ze dr*gskoeriers zijn”, vervolgt de bron.

“Dat is nog wel even onprettig geworden, met een beetje duwen en trekken. Dat was niet zo slim van die jongens, want dat gaf eigenlijk wel een legitieme reden om ze mee te nemen. Maar de agenten hebben niet flauw gedaan want die jongens zijn meteen weer heengezonden.”

Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: "Verkopers van wit poeder naar binnen!"

Gevolgen voor de Beveiliging

Het incident heeft de aandacht gevestigd op de beveiliging rondom prinses Amalia’s studentenhuis. Hoewel de p0litie snel ter plaatse was en de situatie onder controle kreeg, roept het voorval vragen op over de veiligheid van de prinses en haar medestudenten.

De beveiliging van prinses Amalia is van groot belang gezien haar koninklijke status en de toenemende dreiging van cr|minele activiteiten in stedelijke gebieden.

Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: "Verkopers van wit poeder naar binnen!"

Reacties en Nasleep

De ontdekking van cocaïnekoeriers in de nabijheid van prinses Amalia’s studentenhuis heeft voor veel ophef gezorgd. Het weekblad Story meldt dat de betrokken jongens snel weer zijn vrijgelaten, maar het incident heeft toch een blijvende indruk achtergelaten.

De bron voegt toe: “Dit soort incidenten kunnen snel uit de hand lopen. Gelukkig hebben de agenten professioneel gehandeld en is de situatie zonder verdere problemen opgelost.”

Verdachte mannen gespot bij studentenhuis Amalia: "Verkopers van wit poeder naar binnen!"

De verdachte activiteiten bij het studentenhuis van prinses Amalia benadrukken de voortdurende uitdagingen en risico’s die gepaard gaan met beveiliging in stedelijke omgevingen.

De snelle reactie van de beveiligers en de p0litie heeft een mogelijk gevaarlijke situatie weten te neutraliseren. Desondanks blijft het belangrijk dat er constant wordt geëvalueerd en verbeterd om de veiligheid van prinses Amalia en haar omgeving te waarborgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *