René Froger zwaar onder vuur na ‘schandalig’ optreden bij De Oranjezomer

René Froger zwaar onder vuur na 'schandalig' optreden bij De Oranjezomer

René Froger, een van de meest iconische zangers van Nederland, kreeg gisteren de kans om een klassieker te zingen tijdens de show van Hélène Hendriks in De Oranjezomer.

Met een carrière die begon in de jaren 80 en talloze hits zoals Alles kan een mens gelukkig maken en Een eigen Huis, was René de perfecte keuze om het publiek mee te laten zingen. Helaas liep het optreden anders dan verwacht.

René Froger zwaar onder vuur na 'schandalig' optreden bij De Oranjezomer

Een Eigen Huis, Maar Geen Eigen Toon

Tijdens het zingen van Een Eigen Huis, een nummer dat bijna iedereen in Nederland kan meezingen, leek alles aanvankelijk op rolletjes te lopen. René betrok het publiek, en de sfeer zat er goed in.

Maar al snel begonnen de kijkers thuis iets op te merken: de zang van René klonk niet zoals ze gewend waren. In plaats van de krachtige stem die het nummer beroemd maakte, hoorden ze iets heel anders.

René Froger zwaar onder vuur na 'schandalig' optreden bij De Oranjezomer

Kritiek Regent Binnen op Social Media

Al snel na het optreden ontplofte Twitter met reacties van kijkers die zich verbaasden over de kwaliteit van René’s stem. Een gebruiker, Julia, schreef: “René zingt als een valse kraai, WTF?” en daarmee zette ze de toon voor veel andere berichten. Nathalie deelde haar verbazing: “Wat zingt die René Froger slecht zeg.” Terwijl Tineke opmerkte: “Stem is echt minder. De wat lastige stukjes laat hij het publiek zingen, alsof dat niet opvalt.”

Een andere kijker, Gibre, beschreef het optreden als “een waar drama” en vroeg zich af of de autotune misschien aanstond, of dat René’s stem gewoon niet meer was wat het ooit geweest was. “Wat een drama! Luister en oordeel zelf!! Overigens is deze versie van het nummer echt niet om aan te horen!” voegde hij eraan toe.

René Froger zwaar onder vuur na 'schandalig' optreden bij De Oranjezomer

Vergelijkingen met Kikkers en Zelfs Gordon

De kritiek op René bleef niet beperkt tot zijn zangkwaliteiten. Joie, een andere kijker, ging zelfs zover om René’s stem te vergelijken met die van een kikker: “Ligt het aan mij? De stem van Rene Froger was niet best en klonk niet zoals vroeger. Het leek wel een vervormde kikker op sommige momenten.”

Hans gaf de genadeklap door te beweren dat zelfs Gordon beter zou zingen dan René: “Het absolute bewijs dat René Froger niet zingen kan. Wat was dat slecht zeg. Nog slechter dan Gordon.”

René Froger zwaar onder vuur na 'schandalig' optreden bij De Oranjezomer

Een Optreden dat Niet Snel Vergeten Zal Worden

Hoewel René Froger een legendarische zanger blijft in de Nederlandse muziekgeschiedenis, heeft dit optreden bij De Oranjezomer veel kijkers teleurgesteld. Wat de reden ook mag zijn—of het nu een slechte dag was, technische problemen of iets anders—dit optreden zal zeker nog lang besproken worden. Zoals altijd blijft de vraag: was dit een eenmalig incident, of is er meer aan de hand? De toekomst zal het uitwijzen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *