Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: “Je bent overbodig!”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Felle kritiek op Yvon Jaspers vanuit De Telegraaf

Yvon Jaspers, de vertrouwde presentatrice van Boer Zoekt Vrouw, heeft recent harde kritiek te verduren gekregen in een column van Mark Koster in De Telegraaf.

In het artikel wordt Jaspers scherp bekritiseerd, waarbij zelfs wordt gesuggereerd dat haar rol als presentatrice overbodig is geworden. Koster stelt de vraag: “Wie vertelt haar dat ze overbodig is geworden?”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Het succes van B&B Vol Liefde zet druk op Boer Zoekt Vrouw

Boer Zoekt Vrouw, jarenlang een van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie, lijkt nu concurrentie te ondervinden van B&B Vol Liefde. Het succes van dit nieuwe datingprogramma heeft volgens sommige critici de aantrekkingskracht van Boer Zoekt Vrouw verminderd. Voor Yvon Jaspers, die het gezicht is van het programma, zou dit een serieuze tegenslag kunnen zijn. Ze wordt omschreven als een “one trick pony”, wiens carrière afhankelijk lijkt te zijn van het succes van het programma.

“Zonder Boer Zoekt Vrouw is ze natuurlijk ook helemaal nergens meer.”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Kijkcijfers dalen: Een nieuw laagterecord

Volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp behaalde de voorstelaflevering van het nieuwste seizoen van Boer Zoekt Vrouw een kijkersaantal van 1,6 miljoen. Hoewel dit nog steeds een aanzienlijk aantal is, merkt Nijkamp op dat dit een laagterecord is voor het programma. Het succes van eerdere seizoenen lijkt wat te tanen, wat mogelijk bijdraagt aan de kritiek die Jaspers momenteel te verduren krijgt.

“Het is een hit, maar geen hype meer.”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Koster: Tijd voor verandering

In zijn column suggereert Mark Koster dat het tijd is voor een verandering bij Boer Zoekt Vrouw. Hij stelt dat het programma prima verder zou kunnen zonder een presentator zoals Yvon Jaspers, net zoals B&B Vol Liefde succesvol is zonder vaste presentator. Volgens hem leidt Jaspers’ ‘betuttelende’ stijl af van het echte verhaal, vooral wanneer ze persoonlijke en emotionele vragen stelt aan de boeren.

“Vorig jaar werd dat duidelijk toen Yvon Jaspers een 42-jarige boer hijgerig ontfutselde dat hij nog maagd was.”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Yvon’s stijl begint te irriteren

Koster gaat verder door te stellen dat Yvon Jaspers‘ manier van presenteren niet langer aanslaat. Haar gewoonte om diep in te gaan op de emoties van de boeren en haar eigen aanwezigheid prominent in beeld te brengen, zou volgens de columnist storend werken. Het zogenaamde “Yvon-getut” zou niet meer passen bij wat kijkers van het programma verwachten.

“Het klassieke Yvon-getut begint te storen. Ook dat gehengel naar de makkelijke tv-traan irriteert.”

Yvon Jaspers gekielhaald door Telegraaf: "Je bent overbodig!"

Yvon vindt zichzelf ‘onmisbaar’, aldus Koster

Koster stelt ook dat Yvon Jaspers zichzelf als te onmisbaar ziet voor het programma. Hij noemt als voorbeeld de vele scènes waarin Yvon zelf te zien is, bijvoorbeeld wanneer ze onhandig rondloopt op de boerderij of haar hond meeneemt in beeld. Volgens de columnist kan het programma zonder haar beter presteren, net zoals B&B Vol Liefde profiteert van het ontbreken van een vaste presentator.

“Het is evident dat Yvon zichzelf ‘net iets te onmisbaar’ vindt.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *