Gordon aan de rand van de afgrond: “In de ban van het witte poeder!”

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

Zorgen over terugval van Gordon

Gordon heeft eerder openlijk gesproken over zijn worsteling met middelengerbuik en zijn pogingen om clean te blijven. Ondanks zijn verblijf in een afkickkliniek in 2019, geeft de zanger en tv-persoonlijkheid aan dat hij nog steeds terugvallen heeft. In zijn realityserie vertelt hij eerlijk dat het soms moeilijk is om zijn probleem onder controle te houden. Dit heeft geleid tot nieuwe zorgen van mensen die dicht bij hem staan.

“Soms moet de draak gevoerd worden, anders is hij niet te houden.”

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

Brief van bezorgde familieleden

Het weekblad Story meldt dat het een brief heeft ontvangen van een praatgroep genaamd ‘Familieleden van c0keverslaafden’.

In de brief uiten zij hun zorgen over Gordon en hoe zijn gedrag in de media herkenbaar is voor veel families die te maken hebben met verslaving. Ze beschrijven hoe het gedrag van een verslaafde herkenbaar is en hoe pijnlijk het is om een geliefde te zien veranderen.

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

Rancuneus gedrag op televisie

Volgens de praatgroep is het gedrag van Gordon op televisie niet zomaar entertainment, maar een reflectie van zijn worsteling met probleem. Ze stellen dat zijn woedeaanvallen en rancuneus gedrag symptomen zijn van zijn gebruik van het witte poeder. Voor veel kijkers lijkt het misschien slechts een schandaal, maar voor families die met dit probleem te maken hebben, is het diep pijnlijk en herkenbaar.

“Wat voor velen entertainment lijkt, is voor ons pijnlijk en herkenbaar.”

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

Gordon open over zijn uitlaatklep

In verschillende interviews, waaronder het programma Boerderij van Dorst, gaf Gordon aan dat hij nog steeds af en toe een uitlaatklep nodig heeft. Hij gaf aan dat hij zijn probleem niet volledig kan stoppen, maar dat hij het gebruik beter kan doseren. Voor Gordon is het belangrijk om een balans te vinden in zijn leven, maar hij erkent ook dat hij nog terugvallen heeft.

“Een jaar heeft 365 dagen, als het 30 keer misgaat, heb je nog steeds 335 dagen je best gedaan.”

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

Terugval tijdens corona-isolatie

Gordon vertelde eerder dat hij tijdens de c0rona-isolatie een zware terugval had. Na tien maanden clean te zijn geweest, viel hij terug in zijn oude gewoonten toen zijn therapie en AA-meetings wegvielen. Hij bekende dat hij zelfs naar oude leveranciers belde en weer begon met dr*gs gebruiken. Dit toont aan hoe kwetsbaar hij nog steeds is voor zijn probleem.

“Ik verloor de controle weer.”

Gordon aan de rand van de afgrond: "In de ban van het witte poeder!"

De reactie van Story en de media

Gordon staat deze week groot op de cover van Story, waarbij wordt gespeculeerd over zijn terugval in c0caïneverslaving. De hoofdredacteur, Guido den Aantrekker, schrijft dat het verbazing wekt dat Gordon nog steeds toegeeft af en toe te gebruiken. De vraag die de redactie stelt, is of Gordon zich bewust is van de gevolgen van zijn terugvallen en of hij openstaat voor zelfanalyse.

“Het verbijstert de nodige mensen dat Gordon dat nog steeds in meer of mindere mate doet.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *