Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Peter van der Vorst onderschat weerstand tegen The Voice-comeback

Binnen RTL heerst er onrust over het besluit van programmadirecteur Peter van der Vorst om te werken aan een terugkeer van The Voice of Holland. Na de ophef veroorzaakt door het programma BOOS van Tim Hofman, dat grensoverschrijdend gedrag bij The Voice aan het licht bracht, hangt er een negatieve associatie rond de show. Ondanks deze controverse lijkt Peter vastbesloten om de talentenshow terug te brengen op televisie.

“The Voice of Holland staat symbool voor de ranzige kant van de tv-wereld, maar Peter ruikt vooral geld.”

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Intern gemor over The Voice-plannen

Van der Vorst lijkt de negatieve publieke opinie rondom The Voice te onderschatten. Hij heeft publiekelijk verklaard dat kijkers de show graag weer willen zien, maar intern wordt er flink gemord. Veel medewerkers van RTL vragen zich af of Nederland wel zit te wachten op de terugkeer van een programma dat zo’n smet op zijn naam heeft. Ook zien velen de toegevoegde waarde van het format niet meer, gezien de vele talentenjachten die momenteel op tv te zien zijn.

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Bridget Maasland kritisch op Temptation Island-comeback

Het is niet alleen The Voice dat voor ophef zorgt binnen RTL. Peter van der Vorst overweegt ook om Temptation Island terug te brengen, een programma dat bekendstaat om het provoceren van schandalen en roddels. In De BLVD Podcast liet presentatrice Bridget Maasland weten dat ze dit programma een brug te ver vindt. Ze twijfelt aan de echtheid van de gebeurtenissen in het programma en vindt dat sommige acties “niet door de beugel kunnen.”

“Zitten we daar echt nog op te wachten?”, vraagt Bridget zich af over Temptation Island.”

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Eric de Munck uit kritiek op tegenstrijdig beleid

RTL-medewerker en mediacriticus Eric de Munck heeft zich uitgesproken over het contrast in het beleid van RTL. Hij prijst het bedrijf om de campagnes tegen online pesten en het promoten van positiviteit, maar ziet een tegenstrijdigheid met de terugkeer van programma’s zoals Temptation Island. Volgens Eric past een programma dat mensen dronken voert om schandalen te veroorzaken niet bij het imago dat RTL probeert uit te stralen.

“Waarom zou je dat soort titels, die al lang begraven hadden moeten zijn, terughalen?”

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

The Voice blijft zorgen voor koude rillingen

De kritiek van Eric beperkt zich niet alleen tot Temptation Island. Hij vraagt zich ook af waarom The Voice nu al terug zou moeten keren, terwijl er nog veel mensen zijn die kampen met de gevolgen van de schandalen. Volgens hem hebben veel betrokkenen burn-outs opgelopen en heeft de kwestie nog lang niet de nodige afsluiting gekregen. Eric benadrukt dat veel mensen al kippenvel krijgen bij het horen van de naam The Voice.

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Alternatieven zoals The Headliner

Bridget Maasland vraagt zich af of de terugkeer van The Voice überhaupt nodig is, gezien het feit dat RTL met The Headliner al een nieuwe talentenjacht heeft gelanceerd. Volgens haar lijkt dit programma een afgeleide van The Voice, waardoor de terugkeer van de omstreden show overbodig lijkt.

“Waarom zou The Voice nog terug moeten komen als we al een alternatief hebben?”

Rel bij RTL om bizarre plannen Peter van der Vorst

Kritiek en twijfel over RTL’s comebackplannen

De terugkeer van zowel The Voice als Temptation Island roept intern bij RTL veel vragen en zorgen op. Medewerkers, waaronder Bridget Maasland en Eric de Munck, hebben hun twijfels uitgesproken over de morele juistheid van deze beslissingen. In plaats van te focussen op controversiële programma’s, pleiten zij voor positiever en vernieuwender televisievermaak dat beter past bij het huidige beleid van RTL.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *