Persoonlijk vind ik bakken nogal therapeutisch. Het is moeilijk te zeggen of het het proces is dat leuker is, of het graven in het eindresultaat.
Bakken vereist echter ook een zekere mate van planning – en kost tijd. Sommige ingrediënten moeten vooraf worden gepland – en zachte boter is een goed voorbeeld.
Maar met ons drukke dagelijkse leven, wie heeft er tijd om al deze details te onthouden. Gelukkig, althans volgens actrice Jennifer Garner, is er een laatste tweede oplossing om ‘niet-verzachte’ boter heel snel zacht te maken!
Boter is een belangrijk ingrediënt in zowel koken als bakken. Maar als een recept vraagt om zachte boter en je had geen tijd om vooruit te plannen, wat doe je dan?
Mensen zijn dit raadsel al lang tegengekomen en hebben hun toevlucht genomen tot verschillende onconventionele manieren om het probleem op te lossen.
Ze kunnen de boter naast een hete oven plaatsen, in de magnetron zetten of zelfs onder hun pitten steken – maar laten we eerlijk zijn, geen van deze is ideaal.
Star of ’13 Going on 30′ Jennifer Garner heeft echter een simpele, briljante tactiek om met de wereld te delen.
Ze werd onlangs op een ochtend heel vroeg wakker om chocoladebrood te bakken voor haar drie kinderen en filmde het proces voor haar zeer herkenbare Instagram #PretendCookingShow.
“In deze tijd van het jaar is het extra gezellig om kinderen met iets warms in hun buik naar school te sturen”, legt ze uit op Instagram. “Mijn kinderen voelen zich extra gezellig bij het chocoladebrood van @realbakingwithrose. Dit recept is niet gek zoet en, met een flinke slok pindakaas, is het precies wat ik nodig heb voor mijn vroeg opkomende middelbare scholier.
Maar toen het tijd werd voor zachte boter om in het recept te gaan, zat Jennifer vast. Ze had het de avond ervoor niet op het aanrecht uitgestald.
De oplossing? Simpel als altijd: rasp gewoon de boter en het geeft het een ‘zachte consistentie’.
Bekijk Jennifer hieronder in actie.