Vrouw (18) eet eigen paard: “Zo geniet je er tenminste nog van”

Vrouw (18) eet eigen paard

In 2018 koos de 18-jarige Pia Olden, een inwoonster van Noorwegen, voor een ongewone manier om afscheid te nemen van haar overleden paard Drifting Speed.

In plaats van haar geliefde metgezel te begraven, besloot ze het dier te eten, een beslissing die tot grote verontwaardiging leidde op sociale media.

Een onconventioneel afscheid

Pia Olden groeide op op een boerderij en is een chef in opleiding. Toen haar paard Drifting Speed ziek werd en ingeslapen moest worden, koos ze er niet voor om het dier te begraven.

In plaats daarvan besloot ze het paard te eren door het te eten, iets wat ze zag als een manier om niet alleen haar vaardigheden als chef te eren, maar ook om een leven te eren dat vrij was geweest van chemicaliën en andere “vreemde dingen”.

Ze benadrukte dat ze dit deed uit liefde en respect voor haar paard.

Vrouw (18) eet eigen paard

Sociale media in rep en roer

De reactie op sociale media was onmiddellijk en overweldigend. Pia deelde haar besluit op Facebook, compleet met een foto van het bereide vlees.

Dit leidde tot een storm van verontwaardiging, vooral in de Noorse gemeenschap waar paarden vaak als deel van het gezin worden beschouwd.

Veel mensen beschuldigden Pia van het “opeten van een gezinslid”, terwijl anderen gingen zo ver dat ze zeiden dat ze hetzelfde lot verdiende als haar paard.

Vrouw (18) eet eigen paard

Een andere kijk op dieren en vlees

Pia gelooft dat haar achtergrond — opgroeien op een boerderij en een opleiding tot chef — haar een ander perspectief geeft op de relatie tussen mens en dier, evenals op de consumptie van vlees.

Ze ziet paardenvlees als een delicatesse en gelooft dat het beter was om het vlees te gebruiken dan het te verspillen, gezien het feit dat het paard toch zou sterven.

De keuze van Pia Olden om haar paard te eten heeft duidelijk de grenzen van de normale mens-dierrelaties getest.

Dit controversiële besluit roept de vraag op over wat aanvaardbaar is als het gaat om de manier waarop we onze geliefde huisdieren behandelen na hun dood.

Wat denkt u ervan? Heeft Pia het juiste gedaan, of is dit een stap te ver?

Via: Dagbladet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *