De meesten van ons gaan waarschijnlijk een paar keer per dag naar het toilet.
Als je je op je werk onproductief voelt of vastzit, wil je misschien even ontsnappen aan je bureau, opladen en opnieuw beginnen met een schone lei.
Het toilet lijkt hiervoor de perfecte oplossing, een beetje langer dan de gebruikelijke toiletbezoek zorgt ervoor dat je klaar bent om weer aan het werk te gaan. Maar een bedrijf wil daar een eind aan maken, meldt The Independent.
Waarschijnlijk zitten de meesten van ons graag nog een paar minuten op het toilet op het werk, kijkend naar onze telefoons of proberen gewoon weer op het goede spoor te komen met de dag. Maar nu voorkomt een nieuw toilet dat werknemers er te lang op blijven zitten, dankzij de kantelbare wc-bril.
Een kanteling van 13 graden
Het “Standaardtoilet” is de naam van dit nieuwe product en het ziet eruit als een gewoon toilet. Het is verkrijgbaar in zowel vloer- als wandversies, maar heeft een klein verschil met andere toiletten. De zitting zelf is aan de voorzijde 13 graden naar beneden gekanteld, wat in feite meer druk op je benen betekent als je erop zit.
Het idee is dat de niet-zo-comfortabele houding de tijd dat werknemers op het toilet zijn beperkt, anders gaan hun benen pijn doen. Deze maatregel zal de duur van toiletbezoeken met maar liefst 25 procent verminderen, beweert bedenker Mahabir McGill.
Onnodige toiletbezoeken kosten bedrijven in het VK elk jaar 4 miljard pond, wat overeenkomt met ongeveer 5 miljard euro. Volgens hem.
Scandinavië omschrijft het als “Bizar”
Hoewel het idee aan populariteit wint in het VK, is de rest van Europa sceptischer over de daadwerkelijke voordelen van dit nieuwe toilet. De Scandinavische landen maakten bijvoorbeeld duidelijk dat dit type toilet nooit iets zal worden in Scandinavië.
“Het is een beetje alsof je een klok in het toilet hebt staan. Hoe hevig de arbeidsmarkt tegenwoordig ook is, mensen hebben het al moeilijk om zelfs maar tijd te vinden om naar het toilet te gaan.
Het is dus bizar om je een scheef toilet voor te stellen.” Zei Cyrene Wärn, een expert in de werkomgeving, op de Zweedse televisie.