Marinebrandweerman Eric Hardy was een van degenen die gewond raakten nadat zijn collega bovenop hem instortte.
Toen Hardy zijn collega-brandweerman hoorde schreeuwen van de pijn, redde hij uiteindelijk zijn leven door ze via hun luchtpakket in veiligheid te brengen.
Ongelooflijk genoeg was zijn team ook in staat om het vuur te bedwingen en te voorkomen dat het de achterkant van de onderzeeër bereikte, waar componenten voor nucleaire voortstuwing werden bewaard.
Toen, ongeveer drie weken later, stichtte Fury een kleinere brand omdat hij weer ‘naar huis wilde’. Maar gelukkig richtte die brand niet al te veel schade aan.
Fury bekende later twee keer brandstichting en kreeg de opdracht om meer dan $ 400 miljoen aan restitutie te betalen, voordat hij werd veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf.
Tijdens zijn veroordeling verontschuldigde hij zich voor het incident: “Uit de grond van mijn hart heb ik echt spijt van wat ik heb gedaan. Het was niet de bedoeling om iedereen pijn te doen.
“Ik wou alleen dat ik de juiste hulp voor mijn problemen had gevonden voordat dit allemaal gebeurde.”
Het was echter weinig troost voor zijn slachtoffers, met brandweerman Eric Hardy die later aan de pers vertelde dat hij ‘elke dag wakker werd met pijn’ na de 12 uur durende brand.
Wat de USS Miami betreft, het schip zou aanvankelijk worden gerepareerd, maar het werd later buiten gebruik gesteld vanwege de schade die tijdens de brand aan boord was opgelopen.