Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Met de opkomst van dvd’s en streamingdiensten is het kijken van films op videobanden vrijwel verleden tijd geworden.

Toch kan het de moeite waard zijn om eens in je oude verzameling te duiken, want sommige VHS-banden zijn tegenwoordig een klein fortuin waard. Hier lees je welke videobanden je mogelijk rijk kunnen maken.

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

De Waarde van VHS-Banden

VHS-banden zijn sinds de jaren ’70 in omloop en kostten destijds gemiddeld 75 gulden, wat neerkomt op ongeveer € 35.

Tegenwoordig kunnen sommige van deze banden tienduizenden euro’s opbrengen. Het is dus zeker de moeite waard om je oude collectie te bekijken.

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Winstgevende VHS-Banden

Vooral films uit de jaren ’80 blijken zeer waardevol te zijn. Een voorbeeld hiervan is een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985, die afgelopen juni voor maar liefst 75.000 dollar werd verkocht. Omgerekend is dat ongeveer € 69.000.

Ook films uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen tonnen tot zelfs miljoenen euro’s opleveren. Dit meldt Jay Carlson van Heritage Auctions. Zie jij de eurotekens al voor je?

Een andere publieksfavoriet is “Rocky” met Sylvester Stallone. Deze film uit 1976, uitgebracht door United Artists Corporation, heeft meerdere Oscars gewonnen. Een originele VHS-band van “Rocky” kan nu zo’n € 25.000 waard zijn.

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Disney VHS-Banden

Niet alleen actie- en dramafilms zijn veel waard. Ook Disney-films op VHS kunnen tienduizenden euro’s opleveren. Zo wordt “Beauty and the Beast”, een animatiefilm uit 1991, op Ebay voor bijna € 2.000 verkocht.

Heb je vroeger genoten van “The Lion King”? Dan heb je geluk als je die videoband nog hebt. Op Ebay wordt er momenteel ruim € 2.000 geboden voor deze klassieker.

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Waarom Zijn Deze VHS-Banden Zo Waardevol?

De waarde van oude VHS-banden wordt voornamelijk bepaald door nostalgie en zeldzaamheid.

Veel verzamelaars hechten grote waarde aan deze objecten omdat ze een belangrijke rol speelden in hun jeugd. Volgens Philip Baker, maker van VideoCollector, is VHS speciaal omdat het voor veel mensen de eerste toegankelijke manier was om thuis films te kijken.

Daarnaast is het hebben van een videorecorder tegenwoordig een zeldzaamheid, wat de waarde van deze banden nog verder verhoogt.

Hoewel het verzamelen van oude videobanden niet nieuw is, heeft de markt voor nostalgische objecten zoals oude games en gadgets een groei doorgemaakt.

Deze oude VHS-banden zijn nu een fortuin waard

Een Kijkje in de Zolder kan Lonend Zijn

Met dit in gedachten is het een goed idee om je oude spullen eens door te nemen. Die oude verzamelbak vol nostalgische objecten kan zomaar een goudmijn blijken te zijn.

Wie weet wat voor waardevolle schatten je vindt die je een fors bedrag kunnen opleveren.

De komst van moderne technologieën heeft de waarde van sommige oude VHS-banden enorm doen stijgen. Films uit de jaren ’80 en ’90, vooral klassiekers en Disney-films, kunnen een klein fortuin waard zijn dankzij hun nostalgische waarde en zeldzaamheid.

Dus waar wacht je nog op? Duik die stoffige dozen in en ontdek of jij een van die gelukkige bezitters bent van een waardevolle videoband.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *