Tim (28) verkozen tot Mister Gay Europe: “Mijn kinderwens viel in duigen”

Tim (28) verkozen tot Mister Gay Europe

Tim Küsters, een 28-jarige man uit Den Bosch, heeft de prestigieuze titel van Mister Gay Europe 2023 in de wacht gesleept.

Maar achter deze titel schuilt meer dan enkel een schoonheidsprijs. Het draait om verandering, bewustwording en vooral om de geestelijke gezondheid van de LGBTQ+ gemeenschap.

Meer dan een Schoonheidsprijs

In tegenstelling tot wat velen denken, gaat Mister Gay Europe niet puur om uiterlijk. “Het ging echt over de inhoud,” zegt Tim.

Tim (28) verkozen tot Mister Gay Europe

Tijdens het evenement werden de deelnemers uitgedaagd met interviews en presentaties over urgente thema’s. Tim’s inzet voor de geestelijke gezondheid en zijn visie op inclusiviteit maakte indruk, wat hem overwinningen opleverde in vijf van de acht onderdelen.

De Uitdagingen van de LGBTQ+ Gemeenschap

Volgens Tim is er een groeiende zorg over de geestelijke gezondheid binnen de LGBTQ+ gemeenschap.

Hij haalt naar voren dat homo’s en transgenders vaker denken aan zelfmoord vergeleken met de rest van de bevolking.

Dit is vaak het gevolg van discriminatie, pesterijen en het gevoel er niet bij te horen. Daarnaast wijst Tim op de interne druk binnen de gemeenschap over uiterlijke idealen, wat bijdraagt aan onzekerheid.

Een Kinderwens in de LGBTQ+ Gemeenschap

Tim’s persoonlijke verhaal over zijn kinderwens raakte velen. Na zijn coming out als homo, vreesde hij dat zijn droom om ouder te worden niet verwezenlijkt zou worden.

Tim (28) verkozen tot Mister Gay Europe

Hoewel het adoptieproces voor homostellen uitdagingen kent, benadrukt Tim dat het belangrijkste aspect van ouderschap liefde is, ongeacht het geslacht van de ouders.

Vooruitblik op de Toekomst

Na zijn overwinning is Tim meer dan ooit gemotiveerd om zijn plannen voor geestelijke gezondheid en inclusiviteit te realiseren.

Hij benadrukt de waarde van samenwerken met de andere finalisten om in heel Europa gelijkwaardigheid te bevorderen.

Tim Küsters, Mister Gay Europe 2023, is niet alleen een titelhouder, maar ook een voorvechter voor verandering.

Zijn toewijding aan de LGBTQ+ gemeenschap en zijn streven naar een inclusiever en begripvoller Europa verdienen bewondering en steun.

Via: Omroep Brabant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *