Vrouw valt in slaap in trein, wordt wakker naast naakte man

Vrouw valt in slaap in trein naakte man

Ik weet zeker dat we op een gegeven moment allemaal in slaap zijn gevallen in een trein, maar het laatste wat je zou verwachten is dat je wakker wordt naast een naakte man.

Helaas was dit het geval in een vroege ochtendtrein van Polmont naar Edinburgh toen een vrouwelijke passagier wakker werd en een naakte man op een stoel naast haar aantrof.

Nu doet de Britse Transportpolitie een beroep op de identiteit van de man op grond van openbare zeden.

Vrouw valt in slaap in trein naakte man

Vrouw valt in slaap in trein

Volgens de politie, die camerabeelden van het incident heeft opgevraagd. Droeg de man in kwestie een T-shirt, een zwarte joggingbroek en een paar laarzen, die hij aantrok rond de tijd van de dienst Polmont naar Edinburgh Waverley om 07:20 uur.

De dader zou tussen de 65 en 70 jaar oud zijn, blank met een ‘medium’ of ‘slank’ postuur en kort grijs haar en stoppels.

Als reactie op dit schokkende incident dringt de Britse transportpolitie er bij anderen die last hebben van intimidatie of aanranding op aan om dit ‘discreet’ te melden via het sms-servicenummer.

Het verzoekt ook aan degenen die getuige waren van de gebeurtenissen om contact op te nemen voor meer informatie.

In een rapport van Transport Scotland over veiligheid en openbaar vervoer bleek dat een derde van de vrouwen zich zorgen maakte of ze veilig waren bij het nemen van openbare vormen van reizen.

Zelfs recente cijfers van de Britse transportpolitie toonden aan dat er tussen 2017 en 2021 63 meldingen waren van seksueel geweld in ScotRail-treinen.

Vrouw valt in slaap in trein naakte man

Jenny Gilruth, de voormalige minister van Transport die opdracht gaf voor het onderzoek, zei dat het aantoonde ‘hoe vermoeiend het is om in 2023 een vrouw te zijn in Schotland die alleen maar veilig naar huis wil reizen’.

Onacceptabel

Ze vervolgde: “Vrouwen zouden dit niet moeten tolereren.

“Ze moeten veilig met het openbaar vervoer kunnen reizen en mannen moeten leren hoe ze zich moeten gedragen.”

Het rapport beschrijft enkele methoden die vrouwen hebben gebruikt om zichzelf ’s nachts veilig te houden.

Op de lijst stonden dingen als het vermijden van het bovenste gedeelte van een dubbeldekkerbus en beneden blijven, of dicht bij de chauffeur zitten.

Sommige punten stelden zelfs voor om een sleutel in hun handen te houden terwijl ze hun huis naderen om de deur snel te openen of als wapen te gebruiken.

Gilruth zei dat het rapport benadrukte hoe vrouwen en meisjes ‘grote verantwoordelijkheid dragen’ voor het nemen van persoonlijke maatregelen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn.

Vrouw valt in slaap in trein naakte man

Ze legde uit: “Ze zijn vaak constant waakzaam, vooral ’s nachts, en als gevolg daarvan wijzigen ze hun plannen – reizen ze alleen op bepaalde momenten van de dag of gebruiken ze het openbaar vervoer helemaal niet.

“Dit is gewoon niet acceptabel in Schotland van de 21e eeuw.”

Met betrekking tot het gerapporteerde aantal aanrandingen zei ScotRail dat elk gemeld incident volledig wordt onderzocht en dat het zich ertoe verbindt om in deze kwestie samen te werken met de Britse transportpolitie.

In een verklaring zei veiligheidsdirecteur David Lister: “ScotRail werkt nauw samen met de Britse transportpolitie om ervoor te zorgen dat de Schotse spoorweg een veilige omgeving is voor onze klanten en onze eigen mensen.

“Als iemand ongepast gedrag waarneemt in onze treinen of op stations, moeten ze contact opnemen met het BTP en de verantwoordelijken aangeven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *