Bibi Breijman hard aangepakt voor delen beelden in ‘geboortekostuum’

Waylon financieel geruïneerd: "Gedwongen verkoop van huis door miljoenenschuld!"

Bibi Breijman, bekend van onder andere haar relatie met Waylon, ondervond recentelijk de strenge hand van Instagram.

Haar nieuwste creatieve uiting, een videoclip waarin ze zichzelf zonder kleding toont, werd verwijderd door het social media platform.

De aanleiding

Een aantal weken geleden lanceerde Bibi Breijman haar debuutsingle “Toverdrank”.

Bibi Breijman hard aangepakt voor delen van beelden in 'geboortekostuum'

Het nummer, waarin ze reflecteert op een turbulente periode rondom de vermeende ontrouw van haar partner Waylon, kwam samen met een videoclip waarin Breijman niet terughoudend was om haar lichaam te tonen.

Instagram besloot echter om deze expliciete beelden te verwijderen, daar ze tegen de richtlijnen van het platform ingaan.

Reactie van Bibi Breijman

In een reactie op Instagram gaf Breijman aan verrast te zijn door de ingreep van Instagram, gezien er volgens haar veel vergelijkbare inhoud te vinden is op het platform.

Ze schreef: “Oeps! Ik zie zoveel reten op Instagram, maar die van mij was rete tegen de richtlijnen in.”

Ondanks de verwijdering van de clip op Instagram, kunnen geïnteresseerden de ongecensureerde versie nog steeds vinden op haar YouTube kanaal en via diverse streamingsdiensten.

Bibi Breijman hard aangepakt voor delen van beelden in 'geboortekostuum'

Steun van de community

Veel volgers van Breijman vinden de actie van Instagram overdreven.

Sommigen suggereren zelfs dat er wellicht mensen zijn geweest die de clip moedwillig hebben gerapporteerd bij het platform.

Er klinkt dan ook veel lof voor de artistieke keuze van Breijman om zichzelf zo kwetsbaar op te stellen en vele fans spreken hun bewondering uit over de manier waarop het allemaal in beeld is gebracht.

Hoewel Instagram stappen heeft ondernomen om de videoclip van Bibi Breijman van hun platform te verwijderen, is het duidelijk dat er nog steeds veel steun is voor de zangeres en haar artistieke expressie.

Het roept ook vragen op over de consistentie in het handhaven van de regels door Instagram, gezien de diversiteit aan inhoud die op het platform wordt gedeeld.

Wat de repercussies ook zijn, het lijkt erop dat Bibi’s debuutsingle nog steeds te genieten is via andere kanalen, waardoor fans en nieuwsgierigen nog steeds toegang hebben tot de volledige artistieke visie van Breijman.

Via: Loesoe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *